Pāriet uz saturu

Ko var iesākt ar lērumu ķirbju

19 novembrī, 2012

Ķirbju un ābolu pankūkas

400 g ķirbju, 400 g ābolu (vēlams – antonovkas), 1 glāze miltu, 2 olas, kefīrs pēc vajadzības, sāls, cukurs, naža gals sodas, naža gals citronskābes, taukvielas cepšanai.

Šajā receptē galvenais ir nesataisīt mīklu pārāk biezu. Plānās pankūkas es protu cept gluži labi, bet šitādi plāceņveidīgi brīnumi ir izaicinājums. Ķirbja garša labi iet kopā ar āboliem, bet šis nebūs ēdiens «kā iemānīt ķirbi tiem, kam ķirbijs negaršo».

Ķirbis ar tomātiem

400g ķirbis (sagriezts kubiņos)
1 sīpols (sasmalcināts, liels)
tomāti bundžā
4 ķiplokdaiviņas (sasmalcinātas)
1 tjk koriandra sēklu
1 tjk kumīna sēklu
1 tjk čili pūdera
1/2 tjk turmeriks (powder)
1/2 citrona sulas
1/2 tjk fenugreek sēklas
1/2 tsp sinepju sēklas
2 čili pākstis
1 tjk sāls

No linkā atrodamās receptes izsviedu ārā visu, kā man nebija vai nebija dabonams tuvējā Rimi un strīpoju arī dažas procedūras. Sanāca garšīgi, ēdām ar sarkanajām lēcām. Galvenais, ka lielais ķirbis lēnām pazūd nevis pūst!

Uz pannas uzsilda eļļu. Eļļā apcep garšvielas (vispirms visas cietās, kad tās sāk sprakšķēt, pieliek kumīnu, apcep līdz tas apbrūnējis bet vēl nav piededzis). Tad liek klāt sīpolus, cep uz vidējas liesmas lidz tie zeltaini. Tad liek klāt ķiplokus, tomātus no bundžas ar visu sulu, ķirbi, sāli, visas pūderveidīgās garšvielas un visu pārējo, ko es aizmirsu pieminēt, liek vāku virsū un mazas uguns sautē kamēr ķirbis kārtīgi mīksts. Pašās beigās pāris minutes pacepina bez vāka.

From → virtuvē

Komentējiet

Komentēt