Skip to content

Piparkūku mīkla

Decembris 18, 2010

Šitā ir visu laiku labākā piparkūku mīklas recepte, iegūta eksperimentāli miksējot kopā daudzas piparkūku mīklas receptes (lai slava manai vecmammai). Galvenās labās īpašības ir ir, protams, garša, un konsistence, viegli izrullēt un var plāni izrullēt. Plus smaržīga māja. Vēlams taisīt dažas dienas pirms cepšanas, ja grib glabāt mēnešiem ilgi, jāglabā saldētavā. Zināšanas vairojas daloties, un šo recepti pēc piparkūku nogaršošanas ir gribējuši zināt gana daudzi cilvēki, lai man liktos, ka tas varētu interesēt vēl kādu.

Gatavošanas laiks: ilgāks par divām stundām ()divas stundas vajag manai mammai), pašizmaksa ap latu kilogramā, ja neskaita garšvielas, kas ir lielāks sākotnējais ieguldījums.

1.2 kg cukura
1.7 kg miltu
200g margarīna
100g eļļas
iesala ekstrakts 200g
medus 100g
skābais krējums 200g

garšvielas:
kanēlis 1 tējk, vircas 5 gab, kardamons 3-7 daiviņas, koriandrs, ingvers, malti pipari 1 tējk, krustnagliņas 6-8

Pusi cukura sabrūnina, izkausē, lēnām lej klāt puskrūzi karsta ūdens.
Taukvielas, garšvielas, pusi cukura, iesala ekstraktu, izkausē.
Salej kopā.
Iekuļ pusi miltu.
Padzesē.
Samīca ar pusi miltu, krējumu (tam klāt pustējk. sodas).

From → rokdarbi

Komentēt

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s