Skip to content

Rabarberu ķīselis

Maijs 25, 2012

UPD. Rabarberu ķīselis taisīts nu jau dažas reizes, un to par labu atzinusi pat mamma. Tātad varu uzskatīt, ka to māku!
—————
Receptes ir daudz un dažādas. Pat tik vienkāršai lietai kā rabarberu ķīselis, kopīgais vien ūdens, cukurs un rabarberi. Tāpēc jāpieraksta, kādās proporcijās īsti viss tika ņemts, lai nākamreiz atcerētos. Šīs ir virtuves eksperimenta piezīmes, ja meklē kārtīgu pārbaudītu recepti, šī nav īstā vieta.

Rabarberi: 365 g jeb visi, kas tika salasīti dārzā.
Cukurs: 120 g
Cukura un rabarberu attiecība ~1:3, bet tas atkarīgs no rabarberu skābuma pakāpes
Ūdens: 0,7 l
Kanēļa standziņa
3 krustnagliņas
sauja rozīņu

Cukuru visu uzber uz nomizotiem rabarberiem, atstāj (mamma teica, ka cukurs labāk izvelk no rabarberiem sulu un sanāk garšīgāk). Visā ūdenī vāra rabarberu miziņas (liek aukstā). Kad uzvārās, miziņas nokāš un uzmet, ūdenī liek rabarberus ar cukuru un kanēļa standziņu, un rozīnes, un 2 krustnagliņas. Vāra, kamēr mīksti rabarberi.

Kad atdzisīs, redzēs, kas būs sanācis bez cietes. Bez cietes, jo man mājās šobrīd tādas nav un veikals ir tāāāālu.

UPD. Sanāca dikti garšīgi, varbūt mazliet par saldu. Kāda karote kartupeļu cietes tumīgumam neskādētu, iepirkumu sarakstā ciete jau ierakstīta.

Krustnagliņas labāk pacensties izķeksēt no katla jau, dikti nepatīkami, ja uzkož.
.

From → virtuvē

Komentēt

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s