Skip to content

Asie zirņi

Augusts 9, 2012

Jāpieraksta, lai atcerētos līdz nākamajai reizei. Izmēģināšana uz katra paša atbildību.
Visas lasītās receptes no kurām samiksēta kopā šī diemžēl atmiņā atsaukt nevaru.

Sezameļļā mazliet apcep kumīna un fenheļa sēklas, pievieno sagrieztus sīpolus (1 lielu vai 2 mazākus) un smalki sagrieztas divas ķiploka daiviņas. Apcep zeltainus. Pievieno smalki sagrieztu vienu maziņu zaļo čili piparu, kurkumu un mazu drusciņu sāls, pacep vēl mazliet. Tad visam pievieno apmēram trīs ēdamkarotes tamarinda koncentrātu, bundžiņu tomātu savā sulā un pavāra mazliet. Pievieno labi izmērcētus un mazliet pavārītus zirņus (aunazirņus, turku zirņus, chickpeas), visu labi pasautē kādas minūtes desmit. Var ēst tāpat vai kopā ar rīsiem.

Garšoja labi, bet nākamreiz jāpamēģina pielikt nedaudz ingvera un zirņi jāpavāra mazliet ilgāk.

From → virtuvē

Komentēt

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s